Amerika

De ware vrienden

Onze Harmonie, de K.H. Rotselaer’s Ware Vrienden, werd opgericht in 1879, en is daarmee één van de oudste verenigingen van Rotselaar. Met enige fierheid kunnen wij terugblikken op een rijk verleden. Ondertussen is de situatie van weleer niet meer te vergelijken met het heden.

Hoe gaat het er momenteel aan toe? Wij zijn een jonge dynamische groep muzikanten, die houdt van leuke muziek maken. Onder leiding van een professionele dirigent studeren wij elke maandag van 20u tot 22u aan een divers en aangenaam repertorium. Binnen onze muziekvereniging is er ruimte voor initiatief en creativiteit en wordt steeds geprobeerd om samen dingen te organiseren op een originele manier, met muziek in zijn totaliteit op de eerste plaats. Ideeën worden vaak maanden vooraf besproken en uitgewerkt alvorens u het eindresultaat te zien krijgt. Daarvoor kunnen we binnen onze harmonie rekenen op een groep enthousiaste muzikanten en sympathisanten.

Wij zorgen ook voor opleiding dankzij onze muziekschool. Hier kan iedereen terecht voor een gepersonaliseerde opleiding. Dat wil zeggen dat u een individuele begeleiding krijgt voor de instrumentenleer. De lessen notenleer worden per jaar in groep gegeven. De harmonie organiseert ook een muziekinitiatie waarin kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar op een speelse wijze ingeleid worden in de wereld van muziek. Vanaf het tweede jaar instrument kunnen de leerlingen terecht in ons instaporkest. Hier kunnen ze op hun niveau rustig wennen aan het samenspel en leren ze volledige muziekstukken in groep spelen. Ze leren ook kijken en luisteren naar de dirigent, die bepaalt hoe het muziekstuk zal gespeeld worden. Vooral het enthousiasme en het plezier van het musiceren is hier heel belangrijk.

Muziek is een heel mooie hobby en blijft nog steeds een deugddoende bezigheid. Wil u hier ook graag aan deelnemen, aarzel dan niet en neem contact op met ons. Wij geven u graag alle uitleg die u nodig heeft.

Met muzikale groeten,
Guido Putzeys,
Voorzitter